Dikker & Thijs hotel
 
Volg ons:

Beschikbaarheid

Aankomst
Vertrek
 
Promotional code
Corporate rate

Dikker & Thijs Fenice Hotel

Prinsengracht 444
1017 KE Amsterdam
Tel: 020 – 620 12 12
Fax: 020 - 625 89 86
E-mail: info@dtfh.nl


Toplocatie

- In het centrum van de stad
- Aan de Prinsengracht
- In het UNESCO Wereld Erfgoed
  gebied
- Midden in het winkelgebied
- Met het Leidseplein om de hoek
- Vlak bij de bekende musea

Meer...


Restaurant Thijs

Caroline Bijl

 

New exposition starting Friday 5th December 2014

_DSC4908-2-bewerkt

diana-zolder062appels006-bewerkt

Caroline Bijl (1960) lives and works in Amsterdam.
2012 April Marseille, Masterclass Editing Christian Caujolle
2008-2011 Photo Academy Amsterdam – autonomous, portrait
2010 July Lyon, Masterclass Richard Dumas.
2009 December Marseille, Masterclass Klavdij Sluban.

Dikker & Thijs Art Gallery

Posted in blog |

Open Monumentendag Amsterdam 14& 15 september 2013

Komend weekend kan iedereen de geschiedenis van de Amsterdamse grachten ontdekken!

Amsterdam Heritage days 2013

Bekijk hier het hele programma

Posted in blog |

Amsterdam in Motion

Amsterdam in Motion was a commissioned hyperlapse of Amsterdam filmed through November and December of 2013 by Jack Fisher.

Featured in the film are a number of exhibitions from the cities annual Light Festival; amsterdamlightfestival.com.

Posted in blog |

Bob van Blommestein

Collect Kunst & Antiek Journaal, oktober 2014

Collect Kunst & Antiek Journaal, oktober 2014

Posted in blog | Tagged , , , , |

Marlene Dumas: The Image as Burden 6 sep 2014 – 4 jan 2015

The Painter-Dumas    The Painter 1994    Naomi 1985 Naomi 1985

Vanaf september 2014 is een uniek overzicht te zien van het indrukwekkende oeuvre van Marlene Dumas. De retrospectieve tentoonstelling Marlene Dumas: The Image as Burden is de eerste grote solotentoonstelling van formaat in 20 jaar van Dumas in Nederland en brengt meer dan honderd van haar belangrijkste werken bijeen vanaf de late jaren 70 tot nu.

Posted in blog | Tagged , , , , , |

Bob van Blommestein: kunst & gastronomie

temperantia

Perzische golf-Bob van Blommestein

Bob van Blommestein presenteert in september een overzicht van zijn aquarellen van de afgelopen 20 jaar.  Van jongs af aan Trompette & robes de mariée Mermaid maakte hij tekeningen en later werk in olieverf, waterverf en potlood.  Vanaf  1994 maakt hij alleen nog stillevens in aquarel. Verfijnd en indringend plaatst hij vruchten, vissen en culinaire attributen in het licht.

Feestelijke Opening van de expositie “Kunst en gastronomie” door Erik Hermida (Onderneming en Kunst) op woensdag 3 september 16.00 uur in Dikker & Thijs Art Gallery, Prinsengracht 438, exambusiness exam
It exam pdf 1017 KE Amsterdam, rsvp: jnijhof@dtfh.nl

Posted in blog | Tagged , , , , , , , , , , , |

HOOFD STROOM door Marte Haverkamp

Hoofd-Stroom-1-klHoofd-Stroom-4-kl
Ze blijven maar komen; gedachten. Onaangekondigd en ongevraagd. Ze tuimelen over elkaar, door elkaar en soms zelfs in elkaar.

Marte
In Dikker en Thijs Art Gallery toont Marte Haverkamp een aantal collages uit de serie ‘Hoofd Stroom’ een serie van 100 collages. Daarnaast toont zij de eerste beelden uit een nieuwe serie. Op het eerste oog lijken zij hetzelfde maar door het uitvergroten van haar eigen motieven ontstaan weer nieuwe krachtige werken.

Posted in blog | Tagged , , , , , , , |

Justyna Grzebieniowska: de dans van de Orishas en de Himba

Nieuwe tentoonstelling: Justyna Grzebieniowska

La prima vez-1

Justyna Grzebieniowska komt uit  Toruń in Polen. Dans  is het  thema van haar  werk.Ze schildert allerlei vormen van dans, maar in het bijzonder tribal dances die stammen uit  Afrika en van daaruit over de wereld werden vespreid.
70-483

Justyna: ‘Dans  en schilderen zijn mijn twee grote passies. In mijn schilderijen voel ik me als een choregraaf op het canvas.  Op dit moment laat ik me vooral inspireren door Afrikaanse en Cubaanse dansen. Ik begon een nieuwe serie werken door deel te nemen aan dans  workshops geleid door Yeni Mollinet die deel uit maakt van de  Conjunto Folkorico Nacional de Cuba. Zij bezocht een Salsa Festival in Polen en ik maakte daar schetsen van haar dans, begon zelf ook mee te dansen en vervolgens  probeerde ik al die ervaringen om te vormen tot kleur, structuur, vorm en compositie in een schilderij.’

De droom van Justyna is om elementen uit de danscultuur van de  Orishas en de Himba te laten zien. Orishas is een geest of godheid in de  Yaroba religie, vooral bekend in de Latijns-Amerikaanse wereld; de Himba is een stam die leeft in het noorden van Namibië en wordt met uitsterven bedreigd. ‘Mijn schilderijen laten zien wat belangrijk is en wat langzamerhand uit onze beschaving zal verdwijnen. De schoonheid van dans kan blijven voortbestaan in het schilderij. Dit idee inspireert me om te reizen, de dans te volgen en nog meer inspiratie te zoeken in  tribal dances.’
70-488

Lee het hele interview

Posted in blog | Tagged , , , , , , , , |

De GrachtenAcademie

Het Grachtenhuis vertelt op avontuurlijke wijze het indrukwekkende verhaal over de Amsterdamse grachten. De wervelende tour toont niet alleen wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Toch ervaar je de grachtengordel buiten natuurlijk op z’n mooist!

Voor iedereen die op ontdekkingstocht wil over de Amsterdamse grachten is er de GrachtenAcademie. Deze bestaat uit een serie wandelingen en vaartochten onder leiding van een enthousiaste gids Reno Raaymakers van Amsterdam City Walks, die je meeneemt langs al het moois dat de Amsterdamse grachten te bieden hebben.

Vaartochten elke 3e zondag van de maand. Meer informatie.

Wandeltochten elke 1e zaterdag van de maand. Meer informatie.

Deelname gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor museum Het Grachtenhuis.

Reserveren via mail@hetgrachtenhuis.nl

Posted in blog | Tagged , , , , , |

William Klein in Foam

Foam staat volledig in het teken van leven en werk van de legendarische fotograaf, cineast en grafisch ontwerper William Klein.

De carrière van William Klein (1928) omspant ruim zestig jaar. Zijn werk is van immense invloed geweest op de fotografie van de tweede helft van de twintigste eeuw en is nog steeds actueel. In de tentoonstelling is ruim aandacht voor het baanbrekende werk dat Klein maakte in New York in de jaren vijftig. Eveneens is werk te zien gemaakt in Rome, Moskou en Tokyo.

Gedurende zijn lange en uiterst productieve loopbaan is William Klein altijd ‘his own man’ gebleven: zelfstandig, eigenzinnig, ongrijpbaar en dwars, maar in alles uiterst getalenteerd. Tentoonstellingen van zijn werk van enige omvang zijn in Nederland zeldzaam. De laatste keer dat dit gebeurde was in het Stedelijk Museum in 1967. Foam is er dan ook bijzonder trots op deze overzichtstentoonstelling te presenteren die drie maanden lang het volledige museum aan de Keizersgracht zal vullen, waarmee recht wordt gedaan aan leven en werk van één van de grote meesters van de fotografie.

De tentoonstelling van William Klein is tot en met 12 maart 2014 te zien in Foam. Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur. Entree: € 8,75 (William Klein toeslag: €1,25)

Posted in blog | Tagged , , , |
   © 2012 Dikker & Thijs Fenice Hotel Created by Dutch Grafix