Dikker & Thijs hotel
 
Volg ons:

Beschikbaarheid

Aankomst
Vertrek
 
Promotional code
Corporate rate

Dikker & Thijs Fenice Hotel

Prinsengracht 444
1017 KE Amsterdam
Tel: 020 – 620 12 12
Fax: 020 - 625 89 86
E-mail: info@dtfh.nl


Toplocatie

- In het centrum van de stad
- Aan de Prinsengracht
- In het UNESCO Wereld Erfgoed
  gebied
- Midden in het winkelgebied
- Met het Leidseplein om de hoek
- Vlak bij de bekende musea

Meer...


Restaurant Thijs

Bob van Blommestein

AANKONDIGING

Overzichtstentoonstelling Kunst & Gastronomie

Het puttertjetemperantia

…Kunstenaar de kwasten kokert
Lady om de liefde pokert
Mythe in model beklijft
Natura morta mobile blijft
Octopus rondom jongleert
Penseel de pepers portretteert…       [Uit: ABC van Mensje van Keulen]

“Bob van Blommestein is een subliem aquarellist, met oog voor het detail. De perfecte stofuitdrukking in zijn werk is vergelijkbaar met die van de beroemde Vlaamse meesters. Zijn stillevens met etenswaren zijn werkelijk om van te watertanden.”

- Erik Hermida (directeur KunstRAI) op Onderneming en Kunst

www.bobvanblommestein.nl

MangistanZelfportret met granaatappel

AANKONDIGING

Bob van Blommestein verbindt kunst en gastronomie

Feestelijke Opening van de expositie “Kunst en gastronomie” door Erik Hermida (Onderneming en Kunst) op woensdag 3 september 16.00 uur in Dikker & Thijs Art Gallery, Prinsengracht 438, 1017 KE Amsterdam.

Bob van Blommestein presenteert een overzicht van zijn aquarellen van de afgelopen 20 jaar.  Van jongs af aan maakte hij tekeningen en later werk in olieverf, waterverf en potlood.  Vanaf  1994 maakt hij alleen nog stillevens in aquarel. Verfijnd en indringend plaatst hij vruchten, vissen en culinaire attributen in het licht.

Bob van Blommestein illustreerde kookboeken, o.a. Exotisch koken met Hugh Jans,   maakte astrologische illustraties voor de Avenue, het Bijenkorf Magazine, maakte beeld bij gedichten van  J.H. Leopold, Hans Warren en Louis Couperus voor Sub Signo Libelli en voor de Holland Amerika Lijn.

De laatste jaren legt hij zich vooral toe op het maken van uiterst precieze aquarellen. Met een fijn penseel laat hij vergankelijke etenswaren tot de verbeelding spreken. Hij brengt voedsel en culinaire attributen in beweging: citroenen dansen, vissen vliegen voorbij, pepers staan op en granaatappels scheuren open. Hij schikt zijn onderwerpen, geeft hen licht en reliëf en laat ze afsteken tegen een donkere achtergrond. David Rijser noemt Van Blommestein een postmodern hedonist. Hij plaatst de symboliek van kunstenaars uit de historie in een eigen perspectief, waarbij hij zich laat zich inspireren door de klassieke oudheid, zijn collega’s klassieke talen en de vele reizen die hij maakte.

Bob van Blommestein (1943) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij werkte als docent tekenen en kunstgeschiedenis aan het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en was gastdocent aan de KVBK.

De overzichtstentoonstelling “Kunst & gastronomie” van Bob van Blommestein is van 3 september tot  3 december  2014 te zien in de Dikker & Thijs Art Gallery in Amsterdam.

Voor meer informatie, beeld in hires of interviews kunt u contact opnemen met Janny Nijhof, jnijhof@dtfh.nl, M: 06-53177903.

Collect Kunst & Antiek Journaal, oktober 2014

Collect Kunst & Antiek Journaal, oktober 2014

   © 2012 Dikker & Thijs Fenice Hotel Created by Dutch Grafix