Dikker & Thijs hotel
 
Volg ons:

Beschikbaarheid

Aankomst
Vertrek
 
Promotional code
Corporate rate

Dikker & Thijs Fenice Hotel

Prinsengracht 444
1017 KE Amsterdam
Tel: 020 – 620 12 12
Fax: 020 - 625 89 86
E-mail: info@dtfh.nl


Toplocatie

- In het centrum van de stad
- Aan de Prinsengracht
- In het UNESCO Wereld Erfgoed
  gebied
- Midden in het winkelgebied
- Met het Leidseplein om de hoek
- Vlak bij de bekende musea

Meer...


Restaurant Thijs

Justyna Grzebieniowska: de dans van de Orishas en de Himba

Nieuwe tentoonstelling: Justyna Grzebieniowska

La prima vez-1

Justyna Grzebieniowska komt uit  Toruń in Polen. Dans  is het  thema van haar  werk.Ze schildert allerlei vormen van dans, maar in het bijzonder tribal dances die stammen uit  Afrika en van daaruit over de wereld werden vespreid.
70-483

Justyna: ‘Dans  en schilderen zijn mijn twee grote passies. In mijn schilderijen voel ik me als een choregraaf op het canvas.  Op dit moment laat ik me vooral inspireren door Afrikaanse en Cubaanse dansen. Ik begon een nieuwe serie werken door deel te nemen aan dans  workshops geleid door Yeni Mollinet die deel uit maakt van de  Conjunto Folkorico Nacional de Cuba. Zij bezocht een Salsa Festival in Polen en ik maakte daar schetsen van haar dans, begon zelf ook mee te dansen en vervolgens  probeerde ik al die ervaringen om te vormen tot kleur, structuur, vorm en compositie in een schilderij.’

De droom van Justyna is om elementen uit de danscultuur van de  Orishas en de Himba te laten zien. Orishas is een geest of godheid in de  Yaroba religie, vooral bekend in de Latijns-Amerikaanse wereld; de Himba is een stam die leeft in het noorden van Namibië en wordt met uitsterven bedreigd. ‘Mijn schilderijen laten zien wat belangrijk is en wat langzamerhand uit onze beschaving zal verdwijnen. De schoonheid van dans kan blijven voortbestaan in het schilderij. Dit idee inspireert me om te reizen, de dans te volgen en nog meer inspiratie te zoeken in  tribal dances.’
70-488

Lee het hele interview

Posted in blog | Tagged , , , , , , , , |
   © 2012 Dikker & Thijs Fenice Hotel Created by Dutch Grafix