Dikker & Thijs hotel
 
Volg ons:

Beschikbaarheid

Aankomst
Vertrek
 
Promotional code
Corporate rate

Dikker & Thijs Fenice Hotel

Prinsengracht 444
1017 KE Amsterdam
Tel: 020 – 620 12 12
Fax: 020 - 625 89 86
E-mail: info@dtfh.nl


Toplocatie

- In het centrum van de stad
- Aan de Prinsengracht
- In het UNESCO Wereld Erfgoed
  gebied
- Midden in het winkelgebied
- Met het Leidseplein om de hoek
- Vlak bij de bekende musea

Meer...


Restaurant Thijs

Marte Haverkamp

Expositie van 6 juni 2012 – 26 augustus 2013

Hoofd-Stoom-05-kl Hoof-Stroom-2-kl Hoofs-Stroom-6-kl Hoofd-Stroom-5-kl Hoofd-Stroom-4-kl Hoofd-Stroom-1-kl

HOOFD STROOM door Marte Haverkamp

Ze blijven maar komen; gedachten. Onaangekondigd en ongevraagd. Ze tuimelen over elkaar, door elkaar en soms zelfs in elkaar. Volgens F. Scott Fitzgerald was het vermogen om tegelijkertijd twee tegenovergestelde gedachten te hebben een test van de intelligentie. Net als bij gedachten komen in een collage meerdere beelden, meerdere werelden bij elkaar. Deze werelden botsen, overlappen, ontwapenen en versterken elkaar en vormen samen een origineel geheel.
In Dikker en Thijs Art Gallery toont Marte Haverkamp een aantal collages uit de serie ‘Hoofd Stroom’ een serie van 100 collages. Daarnaast toont zij de eerste beelden uit een nieuwe serie. Op het eerste oog lijken zij hetzelfde maar door het uitvergroten van haar eigen motieven ontstaan weer nieuwe krachtige werken.
De zorgvuldig samengestelde kleurvlakken die, net als de oorspronkelijke beelden, zijn gescheurd en gesneden uit verschillende tijdschriften maken het werk gelaagder. Dit spel met kleur en vorm maakt dat de nieuwe collages van Marte Haverkamp nog eigener zijn. Kijk je vluchtig, dan lijkt het herkenbaar. Kijk iets langer en je wordt meegenomen naar een ongewone, originele wereld.

Marte Haverkamp

Marte Haverkamp studeerde in 2010 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en startte vrijwel meteen Studio Marte. Een kleine design studio die in opdracht producten kan ontwerpen. Maar vooral een eigen wereld schept.

Marte

   © 2012 Dikker & Thijs Fenice Hotel Created by Dutch Grafix