Dikker & Thijs hotel
 
Volg ons:

Beschikbaarheid

Aankomst
Vertrek
 
Promotional code
Corporate rate

Dikker & Thijs Fenice Hotel

Prinsengracht 444
1017 KE Amsterdam
Tel: 020 – 620 12 12
Fax: 020 - 625 89 86
E-mail: info@dtfh.nl


Toplocatie

- In het centrum van de stad
- Aan de Prinsengracht
- In het UNESCO Wereld Erfgoed
  gebied
- Midden in het winkelgebied
- Met het Leidseplein om de hoek
- Vlak bij de bekende musea

Meer...


Restaurant Thijs

William Klein in Foam

Foam staat volledig in het teken van leven en werk van de legendarische fotograaf, cineast en grafisch ontwerper William Klein.

De carrière van William Klein (1928) omspant ruim zestig jaar. Zijn werk is van immense invloed geweest op de fotografie van de tweede helft van de twintigste eeuw en is nog steeds actueel. In de tentoonstelling is ruim aandacht voor het baanbrekende werk dat Klein maakte in New York in de jaren vijftig. Eveneens is werk te zien gemaakt in Rome, Moskou en Tokyo.

Gedurende zijn lange en uiterst productieve loopbaan is William Klein altijd ‘his own man’ gebleven: zelfstandig, eigenzinnig, ongrijpbaar en dwars, maar in alles uiterst getalenteerd. Tentoonstellingen van zijn werk van enige omvang zijn in Nederland zeldzaam. De laatste keer dat dit gebeurde was in het Stedelijk Museum in 1967. Foam is er dan ook bijzonder trots op deze overzichtstentoonstelling te presenteren die drie maanden lang het volledige museum aan de Keizersgracht zal vullen, waarmee recht wordt gedaan aan leven en werk van één van de grote meesters van de fotografie.

De tentoonstelling van William Klein is tot en met 12 maart 2014 te zien in Foam. Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur. Entree: € 8,75 (William Klein toeslag: €1,25)

Posted in blog | Tagged , , , |
   © 2012 Dikker & Thijs Fenice Hotel Created by Dutch Grafix